Blog

ledeni brijeg uspjeha

Evo kako je to ekipa iz Precision Nutritiona vrhuski sastavila. Baza svega za uspjeh je MINDSET i tu sve počinje. Ako poradite na tome i Vašem stavu i razlogu zašto želite nešto promijeniti i budete svijesni da za promjenu treba vremena i truda, onda ste na dobrom putu.

OKRUŽENJE je nešto što može značiti ostvarenje cilja ili odustajanje, jer ako želite vrhunski rezultat, onda postavite okruženje tako. Ne možete odolijevati slatkišima koje toliko volite, ako se nalaze na svakom stolu, u svakoj ladici i non stop Vam je pre očima kući recimo.

Na ovo se nadograđuju NAVIKE koje su usvojeni skoro nesvijesni šabloni ponašanja koji se vremenom razvijaju, a što razvijete bolje navike, to će Vam lakše biti nesvijesno nešto dobro uraditi i manje će zahtijevati volje i discipline.

Zatim ide ZNANJE i VOLJA kao posljednji u nizu. Ovo je veoma dobro posloženo, jer šta Vam znači svo znanje svijeta ako je mindset pogrešan. .Upravo ono što sam uvijek govorio, nemamo mi ništa od toga što ti ja mogu dati najkvalitetniju informaciju koja garantuje rezultat, čega da jedeš više i čega manje, ako je tvoj mindset, ˝ma jarane od nečega se mora umrijeti˝.

Ako kažem na koji način možeš smanjiti slatko, a tebi džepovi, torbe, ladice i sve ravne površine pored kojih prođeš 234 dnevno puni slatkiša, pričam u prazno.Možda ste u startu puni volje i želje da nešto ostvarite, a navika da sa društvom srijedom navečer igrate play station, pive, pizza, čips i palačinci, te obavezno kad sjednete u kafić navika uzeti kafu i sok, to postaje skoro nemoguća misija.

Vaše volje nema beskrajno mnogo, što je više trošite, prije ćete se vratiti starom režimu i navikama i zato je bitno da je postavite stvari da bude lakše, a ne da testirate volju i disciplinu 100 puta dnevno.

Vaš trener

Džemo.