1. Počeo BTC Boot Camp

  Prvi grupni trening

  Ovdje počinje prvi grupni trening kluba i početak izgradnje BTC priče. Radili smo grupne treninge unutar škole na Grbavici i iznajmljivali smo termine u školskoj sportskoj sali.

  Tada nam je rad bio zasnovan na vođenju grupe u vidu aerobik treninga, gdje smo koristili i razne rekvizite. Za početak smo imali desetak strunjača, dvije lopte, dva para tegova, dvije ploče, dva sklekera i još par stvari po dvoje da bi mogli raditi u kružnom treningu u paru.

  Sav novac od prva tri mjeseca rada su pokrili da nabavimo tu opremu i da se pokrenemo dalje i radimo na dovođenju što većeg broja ljudi i da pokušamo pomoći što većem broju ljudi.

 2. Prvi mini studio

  Mini personal trening studio

  Bilo je još koraka i grešaka između prve sale i prvog studija, ali bitna stavka je da smo ostali u sali sa velikim grupama i da smo otvorili mali studio od 54m2 na minus jedan (u suterenu) Malog Bosmala.

  U studiju su aktivno rađeni privatni treninzi, male grupe, tu smo kupili i prvu opremu u vidu spravica, tegova, vreće za udaranje, olimpijsku šipku i garažu za čučanj.

  Ovdje počinjemo raditi sa malim grupama prvi put i prvi put pravimo muške spartan grupe.

 3. Sve na jednom mjestu

  Prvi BTC Gym

  Ovo je dan kada otvaramo prvi BTC gym na Pofalićima, na spratu među poslovnim prostorima, preko puta hotela Bristol, u prostor koji je 320m2.

  Ovdje već uzimamo široki spektar opreme, pravimo sprave, unosimo prve kardio sprave i trake, imamo šank i recepciju, te nam je većina treninga unutar gyma, a pored toga još uvijek zadržavamo jednu salu preko puta gyma u kojoj su dominantno grupni treninzi.

  U ovoj tačci već intenzivno radimo na educiranju trenera i polako nam raste tim, te se fokusiramo na rad u manjim grupama i sa kombinacijom ishrane i treninga pravimo super rezultate.

 4. Dobijamo akreditaciju iz Brisela

  Certifikacija za fitnes trenere

  BTC Fitnes postaje prvi akreditovani centar u BiH koji ima mogućnost da edukuje fitnes trenere i daje im certifikat koji je priznat u cijelom svijetu. Naš rad na edukacijama je rezultirao da smo priznati od strane EuropeActive, krovnog EU tijela za fitnes sektor.

  Tu počinjemo raditi sa budućim trenerima i spremati ih da krenu svoj put u fitnes priču i da pomažu drugim ljudima na način kao što to mi radimo.

 5. btc-gym

  Selimo

  Nova BTC Fitnes sala

  U novoj sali (u kojoj smo i sada) dobijamo puno funkcionalniji prostor, sa više opcija za vježbanje, sa otvorenim konceptom, svoj parking i puno veću salu koja je sada 550m2.

  Ovdje se smjestimo i radimo do današnjeg dana na razvoju naših vještina kao trenera i izgradnji super tima, kako bi bili što bolja verzija BTC-a svim našim vježbačima.