Blog

kako biti konstantan sa rezultatima

Iako nije hot tema za pričati, biti konstantan u naporima da postignete svoj cilj je glavna stavka. Sve ide gore i dole, usponi i padovi, samo oni koji ostanu na putu ka rezultatima će i postići super rezultate. Naravno, postoje načini kako da sebi olakšate da ostanete konstantni u naporima, a upravo ću navesti par njih.

POČNITE POLAKO – ja prvi bi kad nešto hoću da to bude spremno i završeno jučer, a ne danas, ali ipak za velike i značajne promjene je potrebno vrijeme i ulaganje energije i truda u to. Bolje je krenuti sa manjim izmjenama koje se mogu podnijeti lako u ovoj današnjici sa nedostatkom vremena koju svi imamo, dakle polako i pametno mijenjati stvari, nikako sve odjednom.

NAPRAVITE PLAN I ČEKIRAJTE – dakle uvijek je lakše kada imate plan kojim ćete se voditi i koji će Vas usmjeravati kada zastanete i budete zbunjeni. U programima ishrane koje radim uvijek gledam da napravimo neki plan i onda da ga pratimo i provjeravamo efikasnost sa vremena na vrijeme i modifikujemo se u skladu sa tim.

IMAJTE PODRŠKU I OSLONAC – podrška je jedna od stvari koje u današnje vrijeme najmanje ima, a igra ključnu ulogu, posebno ako je stručna podrška i ona koja ima razumijevanja, a isto tako i podrška okoline igra ključnu ulogu. Jedan od mojih zadatak je biti podrška svima kojima mogu pomoći kroz svoj rad, jer smatram da je to jedan od razloga što radim ovo, a to je da pomognem ljudima.

BIRAJTE PROGRES, NE PERFEKCIJU – prvo definišite šta je sve progres, je li to manje na vagi samo, možda je to više kondicije, više snage, više energije u toku dana, bolje se osjećate, niste naduti, odjeća bolje stoji, sve su to načini progresa. Onda se fokusirajte na to da ide jedno po jedno, nekad sporije, nekad brže, bitno je da je neki progres.

RAZGOVARAJTE O PROBLEMIMA – nešto što stalno napominjem svima sa kim radim neki program ishrane, a to je da non stop postavljaju pitanja i pričaju o tome šta im je problem. To je najbolji način da direktno pomognem ukoliko iznesete svoj problem i objasnite o čemu se radi, a onda mogu pomoći na puno bolji način i direktnije i biti podrška u ostvarenju ciljeva.

Eto nekoliko načina da si olakšate postizanje rezultata i naravno zacrtajte cilj i krenite.

Vaš coach

Džemo