Blog

Mindset

Prije nego krenete ostvarivati rezultate u pogledu transformacije tijela, trebate jednu neizostavnu stavku da shvatite da je ključna za rezultate, a to je:

MINDSET (mentalni sklop ili prevedite kako hoćete…)

Sve počinje sa Vašim vlastitim mindsetom. Kako Vi vidite stvari, kako rezonujete, koji su Vam stavovi, razmišljanja, osjećanja u vezi sa nečim…sve to spada pod mindset.

Par primjera kako to mindset utiče na Vaše rezultate?

1. Izabrali ste program treninga i ishrane i pratit ćete ga dok ne postignete rezultat VSizabrali ste da promijenite navike i postanete aktivniji i birate kvalitetniju hranu od koje se osjećate bolje.Prvo Vas limitira da ste na nekom projektu koji ima rok trajanja i kad završi šta onda? Vratite se sjedenju i naručivanju fast fooda te ˝popravljanju raspoloženja slatkišima˝?

2. Pratit ćete program od slova do slova jer ste pronašli najefikasniji režim VSpravit ćete svijesne izbore namirnica koje su zdravije, svježije u većini slučajeva, a kad se desi da pojedete, jednostavno nastavljate gdje ste stali jer život nije linearno kretanje.Na prvom kada pogriješite jednom ili dva puta ˝ispadate sa programa/režima˝, na drugom je to Vaš životni stil. Nema ispadanja sa režima, jeste li se ispisali sa fakulteta kad ste pali prvi ispit i rekli da to nije za Vas?

3. Trenirate i jedete da biste smršali i ako ne vidite rezultat na vagi u prve 2-3 sedmice, izgubite motivacijuVStrenirate i jedete da biste bili okretniji sa više energije i snage, bolje se osjećali, smanjili svakodnevni stres i dobili više samopouzdanja, rezultat mršanja i oblikovanja tijela je prateći dio svega ovoga.

Na prvom se ravnate samo po tome šta kaže vaga i to Vam drži motivaciju, a na drugom pravite pozitivne rezultate iz dana u dan i bolje se osjećate, to uvijek drži motivaciju na visokom nivou, a usput riješite i dio sa vagom.Ovo su samo neki primjeri, a ima ih na hiljade, kako drugačiji mindset može da napravi drugačije rezultate i cijeli proces učini lakšim i efikasnijim.

Sve počije sa mindsetom, u fitnesu i u životu, zato poradite malo na tome, sve se da popraviti, izmijeniti i unaprijediti, nek mindeset bude jedan od stubova pozitivne promjene.

Vaš trener

Džemo