Blog

promjena je najteža

Činjenica je da živimo u sistemu i okruženju koje nam omogućava da dobijemo sve što je potrebno u malo ili nimalo truda i da nam je ugodno tu gdje jesmo. Da bismo bilo šta napravili u drugom smjeru, potrebno je da napravimo promjenu sami i izađemo iz tog lijepog sistema gdje nam je sve ugodno i potaman. To je ono najteže.

Najteže je usmjeriti energiju u promjenu, bilo da se radi o nekim drugim životnim stvarima ili o mršanju/debljanju. Zato jer da biste se promijenili morate ići u neudobne sfere, preusmjeriti energiju i vrijeme od zabave i ˝odmaranja˝ koje nam zaokupi slobodno vrijeme, ne samo otići, morate tamo i ostati. Ne samo to, morate da se izborite i sa ostalim koji će ostati u ugodnom sistemu i ne žele da promijene nešto, morate se njima pravdati što Vi pravite nešto bolje za sebe, a oni ne prave. Ipak Vi činite da se oni osjećaju neugodno pored Vas.

Promjena je jedini način da budete bolji i da rastete, treba da je teška, ali sve faktore kada uzmete u obzir, ima jedan i prvi faktor koji je tu kralj i sa kojim počinje, a to je Vaš mentalni sklop i stav. .Ako odlučite da želite to zbog sebe i zbog pravih razloga, to je pola posla. Drugo pola posla je da treba uraditi proces koji je pred Vama, jer promjena je proces a ne samo klik jedan.

Zato smatram da ko god postigne bilo kakav rezultat svojim radom i trudom, to je SAMO NJEGOV REZULTAT. Rezultat koji ste napravili u sistemu koji ne podržava Vašu promjenu i za to Vam svima čestitam, to je velika stvar. .Odlučite se za promjenu, budite spremni da radite jako da je ostvarite, ali isto tako budite ponosni na rezultate bez obzira koliko mali ili veliki bili.

Vaš trener

Džemo