Blog

KAKO U TRI KORAKA POPRAVITI IMUNITET U OVOM PERIODU

Situacija koja se trenutno dešava u svijetu i kod nas je specifična i nepoznata za većinu nas, te da bi ovo što bolje i brže i lakše se prevazišlo, bitno je da mi uradimo određene korake kako bi sebe koliko toliko osigurali. .

Bitno nam je da poradimo na imunitetu i da ga održimo, jer na taj segment možemo direktno uticati. S tim u vezi predlažem da poradite na tri segmenta koja su jednostavna i praktična. .

1. SAN – bez obzira na sve ˝pojačivače˝ imuniteta koji postoje u literaturi i na tržištu, Vaš san je broj jedan i gledajte da ubacite bar pola sata više sna svaki dan. Ako imate priliku i preko dana, 30tak minuta odspavati je isto tako preporučeno.. San će Vam biti najbolji oporavak i pomoći da imunitet bude na nivou..

2. TRENING – veoma je bitno da svi oni koji treniraju održe kontinuitet treninga u ovim danima. Jedan od najboljih načina za držanje imuniteta na nivou, čak i oni koji nisu trenirali da počnu pomalo vježbati da bi tijelo funkcionisalo bolje sa više aspekata.. Trening ima i antistres efekat koji je prijeko potreban u ovim danima punim negativnih informacija. Pored toga, smanjenje kretanja u narednom periodu može negativno utjecati i na to da bi se lako mogao pojaviti neželjeni višak kilograma..

3. POVRĆE I VOĆE – gledajte da Vam ove dvije stavke budu svakodnevnica i da jedete raznoliko, jer tijelu će goditi da dobije različite mikronutrijente koje može iskoristiti za izgradnju i održavanje imuniteta.. Da naglasim sve varijante povrća su poželjne, svježe, kuhano, grilovano, kiselo. A voće možete u vidu voćnih salata na koje možete dodati cimeta i eventualno kašičicu meda koja će pomoći da malo unesete više nutrijenata.. Budite pametni, aktivni i sigurni, za sva pitanja koja imate a mogu Vam pomoći, tu sam i samo se javite.. U nastavku šaljem i link za dva kućna treninga koja možete raditi u vlastitom domu, bez ikakve opreme..

Vaš trener

Džemo

1021023 Comments10 SharesLikeCommentShare